Alfanet S.A. Greece

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ Η/Υ

PC
Η Alfanet σας προσφέρει τους πιο οικονομικούς και επώνυμους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (PC, Bundles, Workstations) της αγοράς, με χαρακτηριστικά που θα καλύψουν τις απαιτήσεις του απλού αλλά και του πιο απαιτητικού χρήστη.

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝA LAPTOP

laptop
Μέσω των προηγμένων διαδικασιών ανακατασκευής hardware της Alfanet A.E. σας προσφέρουμε εξελιγμένα, αξιόπιστα και οικονομικά Laptop από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές όπως HP, Dell, IBM, Fujitsu-Siemens κλπ.

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ SERVERS

server
Εξειδικευμένος και αξιόπιστος εξοπλισμός για επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Οι ανακατασκευασμένοι Servers της Alfanet έρχονται με 3 χρόνια εγγύηση και αποτελούν την ιδανική λύση για όσους αναζητούν να εξοπλίσουν την επιχείρηση τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

rest
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, Workstations, Laptops, Servers, Eκτυπωτές, Oθόνες, Aνταλλακτικά, Service & Συντήρηση Εξοπλισμού, Aνάκτηση ή Kαταστροφή Δεδομένων, Απόσυρση μη λειτουργικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Διαδικασίες Ανακατασκευής

refurbish
Ο εξοπλισμός πληροφορικής που μεταπωλείται από την Alfanet, υποχρεούται βάσει των πιστοποιήσεων MAR (Microsoft Authorized Refurbisher), ADISA και ISO 9001 να περνάει από μια διαδικασία ανακατασκευής, η οποία εγγυάται την άριστη λειτουργία του πριν την επανα-διοχέτευση στην αγορά.

Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τα εξής έξι βήματα, τα οποία αναλύονται παρακάτω:

ΒΗΜΑ 1 - Παραλαβή Εξοπλισμού / Αρχικός Έλεγχος Λειτουργίας / Σύνθεση
ΒΗΜΑ 2 - Αναβάθμιση και Αντικατάσταση Ανταλλακτικών
ΒΗΜΑ 3 - Εγκατάσταση Λειτουργικού Συστήματος
ΒΗΜΑ 4 - Ετικετοποίηση
ΒΗΜΑ 5 - Έλεγχος Ποιότητας
ΒΗΜΑ 6 - Βαφείο & Συσκευασία

ΒΗΜΑ 1 - Παραλαβή Εξοπλισμού / Αρχικός Έλεγχος Λειτουργίας / Σύνθεση
Ως μία από τις βασικότερες διαδικασίες, το βήμα αυτό διασφαλίζει την αποτελεσματική ροή της τελικής ανακατασκευής και περιλαμβάνει α) την ταυτοποίηση του εξοπλισμού έναντι της εντολής αγοράς β) τον έλεγχο καλής λειτουργίας και γ) την σύνθεση του εξοπλισμού. Όλη η διαδικασία καταγράφεται μέσα στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Αποθηκών και Διανομών της Alfanet, το οποίο διατηρεί λεπτομερή αρχεία όλων των παραπάνω λειτουργιών. Επιπλέον το στάδιο ελέγχου λειτουργίας περιλαμβάνει την διαγνωστική αξιολόγηση του εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών και εξωτερικών μερών του εξοπλισμού, από τα κύρια μέρη λειτουργίας του (μητρική πλακέτα, κάρτες γραφικών, πυκνωτές κ.ά) έως τα δευτερεύοντα (βίδες, πλαστικά μέρη και όλα τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με την αισθητική εμφάνιση). Έπειτα, ο έλεγχος συνεχίζεται με BIOS update και ασφαλή και πιστοποιημένη διαγραφή δεδομένων των σκληρών δίσκων μέσω της Blancco. Εφόσον ο εξοπλισμός πληροί όλα τα κριτήρια ελέγχου, γίνεται πλήρης καταγραφή του σε ειδικό λογισμικό πρόγραμμα με αναλυτικά στοιχεία σύνθεσης (configuration) και βάσει Serial Number.

ΒΗΜΑ 2 - Αναβάθμιση και Αντικατάσταση Ανταλλακτικών
Κατά το δεύτερο βήμα αντικαθιστούμε τυχόν ελαττωματικά ανταλλακτικά, όπως Motherboard, Τροφοδοτικά, Πυκνωτές, CMOS battery, CPU cooling fan, RAM, HDD, VGA, Optical drive, Internal Cables.

Επιπλέον κατόπιν απαίτησης του πελάτη μπορούμε να αναβαθμίσουμε το μηχάνημα ανάλογα με τις δικές του ανάγκες και προδιαγραφές.

ΒΗΜΑ 3 - Εγκατάσταση Λειτουργικού Συστήματος
Κατά το βήμα αυτό γίνεται η εγκατάσταση του νόμιμου λειτουργικού της Microsoft, το οποίο παρέχει:

• Recovery partition
• Updates
• Microsoft Security Essentials

Επίσης κατόπιν απαίτησης του πελάτη μπορούμε επίσης να κάνουμε ghost των μηχανημάτων του, με τα δικά του software.

ΒΗΜΑ 4 - Ετικετοποίηση
Μέσα από το ειδικό μας λογισμικό πρόγραμμα, εκτυπώνεται για κάθε μηχάνημα ξεχωριστά, μια ετικέτα η οποία αναφέρει την πλήρη σύνθεση του με αναλυτικά Serial Number (δίσκου και εξοπλισμού). Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι αναγκαίο μέρος των προτύπων ADISA και ISΟ, μέσα από τις οποίες διασφαλίζουμε την υψηλή ποιότητα ανακατασκευής.

ΒΗΜΑ 5 - Έλεγχος Ποιότητας
Το συγκεκριμένο βήμα αποτελεί το σημαντικότερο της παραπάνω διαδικασίας, καθώς εγγυάται την άριστη λειτουργικότητα και αξιοπιστία του εξοπλισμού προς μεταπώληση.

Ο τελικός έλεγχος ποιότητας περιλαμβάνει:

• Οπτικό Έλεγχο (Εσωτερικό και εξωτερικό)
• Έλεγχο όλων των parts με ειδικά software (HDD Sentinel Pro, HD Tune Pro, Full Memtest κ.τ.λ.)
• Έλεγχο όλων των θυρών
• Έλεγχο Λειτουργικού (τελευταίοι Driver, Updates κ.τ.λ.)
• Τελικό burning test

Στο τέλος εκτυπώνεται μια αναλυτική αναφορά, η οποία αναρτάται στη τελική συσκευασία του προϊόντος.

ΒΗΜΑ 6 – Βαφείο & Συσκευασία
Το τελικό βήμα περιλαμβάνει το βάψιμο του εξοπλισμού και την συσκευασία του. Για την διασφάλιση της άριστης αισθητικής κατάστασης του, ο εξοπλισμός βάφεται με τα αυθεντικά χρώματα του εκάστοτε κατασκευαστή, μέσα στους ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους βαφής, χρωμάτων και χρωστικών ουσιών.

Μετέπειτα ο εξοπλισμός καθαρίζεται και συσκευάζεται, είτε μαζικά (bulk packing) ή σε ατομικό χαρτοκιβώτιο (retail packing), χρησιμοποιώντας Stratocell foam για επιπρόσθετη ασφάλεια. Ακόμη στο εξωτερικό της συσκευασίας επικολλούνται οι ετικέτες με όλα τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού.

refurbish process

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Σύντομα κοντά σας!

Η ALFANET ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Βρίσκεστε εδώ: AlfanetIT Remarketing - Distribution • Διαδικασίες Ανακατασκευής